10 Recomanacions per superar la PAU amb èxit

Queden dos mesos per a superar una de les proves més transcendentals en la vida de l’alumnat de Batxillerat: la Prova d’Accés a la Universitat (PAU). Poden ser moments d’angoixa i estrés. Per això és imprescindible planificar amb temps la preparació de la prova. Aquestes són algunes recomanacions que formulem des de Florida Secundària per a superar amb èxit aquest procés.

  1. Porta al dia les assignatures. El contingut dels exàmens de la PAU és semblant al de les assignatures de Batxillerat. Per això, el millor que pots fer és comprendre els continguts per traure bones notes.
  2. Preparació realista. Crea un calendari amb objectius que pugues complir. Quan planifiques les hores d’estudi compta que també hauràs de deixar temps per a descansar i compleix amb les hores de dormir.
  3. Repàs cada dia. La constància a l’hora de retenir els continguts és essencial.
  4. Tècniques d’estudi. Hi ha experts que recomanen escriure els conceptes més rellevants de cada assignatura per aconseguir memoritzar-los. Escriu desenvolupaments dels temes, resums, esquemes… per aconseguir un entrenament perfecte.
  5. Mapes de memòria. Crea estratègies per a construir mapes mentals, una eina útil en el procés d’aprenentatge que utilitza la creativitat per a sintetitzar i representar idees.
  6. 15 minuts de descans cada hora. Estar hores davant els apunts no va a garantir un òptim nivell de concentració. És recomanable parar almenys 15 minuts per cada hora d’estudi per aconseguir que les sessions siguen rendibles.
  7. Allunya el mòbil durant el període d’estudi. Els experts aconsellen estar lluny dels dispositius de telèfon mòbil i qualsevol altre aparell tecnològic que puga suposar una distracció. Aquests elements només retardaran el procés de concentració.
  8. No estudies el dia de la prova. La imatge d’estudiants a les portes de les aules el dia d’un examen és una de les més comunes. No obstant això, els experts recomanen un breu repàs per evitar l’angoixa en els minuts previs.
  9. Llig les preguntes amb deteniment. Cal templar els nervis abans de començar qualsevol prova. És molt recomanable llegir dues vegades què pregunten en els exàmens per a garantir una correcta comprensió del que demanen.
  10. Contesta primer allò que més saps. Començar l’examen contestant les preguntes que més controles t’ajudarà a guanyar seguretat davant la prova.