1r de Batxillerat visita “El matí a punt”

L’alumnat de 1r de Batxillerat Humanístic de Florida Secundària va visitar el plató de programa “El matí a punt”. El programa resulta un magazine d’actualitat amb entrevistes, reportatges i connexions i debats en directe arreu del territori presentat per Clara Castelló, Mathies Muñoz i Maria Fuster. L’objectiu de l’activitat, a banda d’assistir-hi com a públic, era apropar-nos i conèixer les categories professionals vinculades a la producció de l’audiovisual, comprovar de primera mà la dinàmica i gestació i producció del programa des de la fase prèvia tot passant per l’inici i la realització en rigorós directe i el foment del treball en equip.

L’alumnat a més, tingué l’ocasió per parlar amb presentadores, actrius, directores, regidors, tècnics, agents de producció, realitzadores o gent de maquillatge i atrezzo, entre altres. De manera excepcional també,  ens hi van concedir un permís especial per a poder passar a la part interna de la producció: així ens submergírem a les reunions de grafistes, redactores, tècnics lingüistes o reporters per un moment. En última instància, volien transmetre’ns que un producte tal, malgrat la cara visible dels presentadors/es, entranya un treball en equip sincronitzat i una coordinació de nivell.

Com a tast final, una de les entrevistes del dia va ser a l’actriu protagonista de la sèrie “La forastera”, Maria Maroto, antiga alumna de Florida Secundària. Tant la presentadora com la mateixa Maria van encoratjar el nostre alumnat a considerar l’audiovisual com a futur treball i a més, l’actriu va aprofitar per destacar el seu pas per la nostra escola.