ALUMNAT D’UNIVERSITÀRIA ORIENTA A BATXILLERAT PER A DECIDIR EL SEU FUTUR

Adaptar una titulació a una vocació, quins són les eixides professionals que ofereixen o com orientar els estudis cap a allò que ens apassiona, són qüestions que, en molts casos, cal ajudar a reflexionar als futurs i futures professionals.

Florida Universitària i Florida Secundària han organitzat una sessió en la qual l’actual alumnat de graus universitaris, màster o cicles formatius han col·laborat en l’orientació de l’alumnat de segon de Batxillerat.Tot això, a través de les seues experiències i vivències personals.

Més d’una dotzena d’estudiants de cicles, graus i màsters han participat en aquesta sessió en la qual els futurs universitaris i universitàries o alumnes de cicles formatius han pogut escoltar en primera persona quins són els millors itineraris d’estudis, les diferents trajectòries de formació que ofereix cada titulació o si poden ser compartides amb treball, una vegada acabada l’educació secundària.

L’elecció de cicles formatius, graus, màsters, con quin objectius s’escullen o quins han sigut les motivacions que ha portat a cada alumne a decantar-se por aqueixa alternativa, són altres preguntes que s’han aclarat en aquesta activitat.

Els i les participants en aquesta trobada han detallat com ha evolucionat la seua trajectòria personal, si han mantingut els objectius inicials o si, pel contrari, s’han decantat cap a altres àrees, a mesura que han aprofundit en el coneixement dels estudis i de la realitat que les envolta. Una experiència que, en definitiva, ajuda a comprendre amb un llenguatge més pròxim què demanden per al seu futur professional.