APKABINTI IŠ LIETUVOS

Paula i Carla Campos de 2n d’ESO, i Paula Algueró i Amàlia Olivares de 3r d’ESO, alumnes de Florida Secundària i professorat han estat representant a Florida en el projecte europeu Global Education for a Global World, concretament a Siauliau (Lituània).

Les alumnes estan aprenent i gaudint. Conèixer gent de diferents cultures i religions, sens dubte, obre la ment i és una bona llavor de futur. I les ganes de socialitzar que es tenen a aquestes edats, són un al·licient com cap altre per a millorar exponencialment l’anglès.

Els organitzadors són gent molt eficient i competent. Estan fent als alumnes treballar l’afer del «fair trade» dintre del tema que ens ocupa en aquesta eixida: aspectes econòmics de les migracions.  I per fer-ho, els han fet abordar aquest tema des de dues òptiques completament oposades: una perspectiva lliurecanvista i una perspectiva social/humanista. L’objectiu és que els alumnes traguen les seues pròpies conclusions, acompanyats en tot moment pels professors.

Demà tenim la presentació del treball que férem aquí (l’entrevista que realitzàrem a València als refugiats amb la intenció de conèixer la realitat econòmica al voltant de les persones en aquesta situació, i que vos mostrarem un poc més endavant) i la «spanish evening».