“BIOLOGIA A LES TEUES MANS”: UN DIA EN LA UV

El passat 19 de gener, els alumnes de 2n de batxillerat de Florida Secundària anàrem a la Universitat de València, al campus de Burjassot, concretament a la facultat de Biologia.

L’activitat proposada  s’anomenava “Biologia a les teues mans” i els alumnes van tindre dues pràctiques; una de neurologia i altra de paleontologia. A la primera es va parlar de l’encèfal i les seues parts i, a més, van disseccionar-lo. Ens explicaren com funcionen i en quin lloc es situen l’hipotàlem, el quiasma òptic, el tàlem, el cos callós, etc.  Segons el nostre punt de vista la pràctica ens va parèixer d’allò més didàctica i entretinguda a més d’aportar-nos un ventall molt gran d’informació i ajudar alguns alumnes sobre la seua inclinació per a uns estudis post-batxillerat.

A la segona pràctica treballàrem el registre fòssil del País Valencià a partir del jaciment d’Almenara. També ens explicaren el procés que se segueix per a classificar fòssils, i més tard, vam observar-los amb el microscopi. Va ser una activitat genial per a motivar-nos a acabar el curs amb ganes!