Celebrem el dia dels Museus

El passat 23 de maig va haver a la Biblioteca de Florida Secundària una activitat relacionada amb el quadre Guernica. L’objectiu d’aquesta era conèixer més a fons el quadre i el pintor. El motiu de l’activitat va ser celebrar el Dia Internacional dels Museus.

Els alumnes, de primer i segon cicle de secundària, que van acudir van desenvolupar la imaginació i la creativitat durant els 30 minuts que va durar el taller. Vam treballar les diferents figures que formen el quadre de Picasso, mentre escrivien que els transmetien, que pensaven que havia ocorregut o mentre pensaven una breu història sobre elles. Vam parlar del motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Museus, des de quan se celebra…

També, vam descobrir que passà a Guernica, perquè pintà Picasso el quadre, des de quan està a Espanya, que és el cubisme i el que representen les figures d’éssers humans i animals que apareixen en ell. Però l’activitat estava inacabada, vam llançar un repte: havien de dir el nombre exacte de figures que hi han pintades, de Guernica, a l’edifici de Secundària. Els grups que van encertar van tenir recompensa.