Convocada la XXIV edició del certamen literari “La Rosa de Paper”

Florida Grup Educatiu ha convocat, juntament amb l’editorial ANDANA, Caixa Popular i ABACUS, l’edició número 24 dels Premis literaris “La Rosa de *Paper”, un certamen que inclou les modalitats de poesia i narrativa en valencià i castellà, i micro-relats.

“La Rosa de Paper” té una trajectòria de més de dues dècades, una iniciativa cultural que va nàixer amb la intenció de fomentar la creació literària entre els estudiants, primer de l’Horta Sud i, posteriorment, de tota la Comunitat Valenciana. Al premi, en les seues diverses categories, poden optar estudiants de les etapes educatives d’educació secundària obligatòria, de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superioror i alumnat de les Universitats de Majors i Universitats Populars, de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

El nom dels premis sorgeix del famós poema de Vicent Andrés Estellés “Cançó de la Rosa de Paper”, que fa referència a la premsa clandestina, a paraula oculta i secreta, a les publicacions que creixien i circulaven d’amagat en el temps de la Dictadura, per això, és una rosa feta amb pètals de llibertat.

Hui “La Rosa de Paper” ja és un premi plenament consolidat en el món educatiu valencià. Els treballs es poden presentar fins al 8 d’abril. CONSULTA LES BASES

Florida Grup Educatiu celebrarà el pròxim 6 de juny l’acte de lliurament dels guardons del certamen literari. A més de la dotació econòmica, els poemes i relats premiats de cada edició es publiquen en la col·lecció literària “Sota de Lletres”.