CRÉER DES LIENS

Correspondència amb alumnat francès

C’est parti!

Més de 120 alumnes que cursen l’optativa de francès a Florida Secundària, participen enguany en un intercanvi epistolar a la manera “tradicional”. Els seus companys de projecte són alumnes de 2 centres de secundària francesos (de Riom i Gannat, a la regió de l’Auvergne).

Els nostres alumnes enviaren les seues cartes de presentació al mes d’octubre i esperaven expectants les cartes de l’alumnat francès, que ara ens acaben d’arribar.

La previsió és fer almenys 3 intercanvis més de correspondència al llarg del curs, cadascú amb el seu nou company/a. Evidentment, l’alumnat que ho desitge intercanviarà també les seues dades electròniques per a continuar els contactes de manera personal.

Cada curs tenim un tema transversal, sobre el que parlem i fem algun treball compartit, enguany “va de cinema”!

Aquesta és una altra iniciativa per a fer present l’ús del francès en un context real i també per fer significatiu el seu aprenentatge. A més a més és una oportunitat per a conèixer joves europeus, els seus costums, gustos, etc… Volem trobar allò que ens apropa i també allò que ens fa diversos i ens enriqueix. Així, poc a poc,  continuem teixint xarxes de cooperació que ens fan créixer.

Com diu Antoine de Saint Exupéry a la seua obra El petit príncep, intentem “créer des liens”.