CRÒNICA D’UN INTERCANVI A FRANÇA

L’alumnat que cursa l’optativa de Francès de Florida Secundària està participant d’un intercanvi a França. En aquesta ocasió, han viatjat del dia 20 de març al país veí, on han gaudit de la companyia dels seus correspondants fins el dia 29 d’aquest mes. Tot seguit trobareu una crònica de la primera part del viatge i de totes les experiències que estan marcant les visites a les diferents ciutats:  Riom, Lyon, Clermont-Ferrand i La Bourbule. Ací teniu la crònica contada directamente pels seus i seues protagonistes!!!

1r dia: 20 de març
El viatge ha sigut prou llarg, unes 15 o 16 hores aproximadament. Però malgrat això ens hem divertit, ens hem rigut i també hem discutit un poc. A més hem fet unes quantes parades (sobre tot per anar al bany 😂)
I a les 21:30 per fi hem conegut a les nostres famílies franceses i ens hem anat a casa a descansar. Ens esperen 9 dies emocionants!

Alejandro Santos i Alejandro Baviera (1ESO)

Dia 2: 21 de març
Ahir vàrem anar a les 8:00 del matí a l’escola Michel de l’hospital. Ens vam retrobar al pati i a continuació uns francesos de trosième ens van explicar la història de l’escola. Té més de 400 anys i durant tot eixe temps sempre ha sigut escola.

Després férem alguns tallers de cançons i dinàrem a La cantine. Era un menú en homenatge a Paul Bocuse, un gran xef francès que va morir fa poc.

Per la vesprada vam fer una cacera del tresor per Riom, vam pujar a la Tour de l’horloge i una guia ens va estar explicant la història del cinema a Riom. I, com a cloenda, a les 19:00 vam assistir a una recepció en l’Ajuntament. Un dia molt complet!

Marta Giralt i Vicente Santos (1 ESO)

Dia 3: 22 de març
Hui hem anat al college a les 07:45 per agafar el bus que ens ha dut a Lyon. Quan hem arribat, hem caminat fins el funicular, que ens ha pujat fins Notre Dame de Fourvières, una basílica molt bonica q està a la part alta d la ciutat. Des d’allí hi havia unes magnífiques vistes de la ciutat i els seus 2 rius: el Saona i el Rodano. Allà dalt hem dinat i després hem baixat en bus i funicular.
Ja en la part antiga de la ciutat hem passejat pel Vieux Lyon i hem vist les Traboules, unes construccions típiques que unien els edificis antigament. Hem continuat el passeig fins un edifici que tenia tot un mur pintat com si fóra una façana amb les personalitats històriques més  famoses de Lyon.

A continuació, hem passejat fins el bus, que ens ha dut fins el Musée des Confluences. És un museu molt original, en un edifici molt modern que recorda un poc al Gugengeim de Bilbao. Dins hi havia diferents sales q explicaven aspectes clau de les diferents cultures, sempre associant les explicacions científiques a altres més màgiques o mitològiques. Molt interessant! Finalment hem agafat el bus q ens ha dut de nou a Riom, cadascú amb les seues famílies. Ja vegeu, exprimim al màxim els dies!

Maria Salas i Isabel Pérez (1ESO)

Dia 4: 23 de març
Hui hem anat a l’escola de curtmetratges de la Jetée, a Clermont-Ferrand. Allí ens han explicat el concurs internacional que fan cada any i hem vist alguns curtmetratges. Després hem anat a vore un poc la ciutat mentre que dinàvem i a continuació ens han deixat temps lliure per a anar o al centre comercial o a vore la ciutat.

Per la nit hem tingut  el “ball de les estrelles” al college; els pares i mares francesos han portat coses per a menjar i hem posat música tant francesa com espanyola. Hem ballat, hem jugat, hem aprofitat per conèixer millor a totes les persones… Ha estat molt bé!

Andrea Sorribes i Rebeca Davia (2 ESO)

Dies 5 i 6: 24 i 25 de març
El cap de setmana cadascú ha anat amb la seua família francesa a diferents llocs. Alguns han anat a la bolera, altres al cine, alguns a sopar per restaurants, altres a visitar diferents ciutats i pobles al voltant de Riom, altres han quedat amb altres companys a dormir…

Tot això amb els nostres correspondants, les famílies, amics… És a dir, immersió total! Una bona oportunitat per a conèixer els costums i la vida quotidiana ací. Pensem que ha estat bé poder compartir dies amb la família!

Sara Moncholi i Alícia Aguado (2 ESO)

Dia 7: 26 de març
Hui hem arribat a les 8h a l’institut; a les 8:30h hem eixit de l’institut cap a La Bourbule. Quan hem arribat allí hem donat un passeig per a visitar el poble i després hem anat a les pistes d’ esquí fins les 12h (moment en què hem dinat). Per motius d’oratge no hem pogut estar molt de temps ja que hi havia molta boira i feia moltíssim fred, aleshores hem anat a visitar un altre poble:  Mont-Dore. Per últim hem pujat a l’autobús, hem tornat al college on ens hem trobat amb els francesos i hem anat a casa.

El dia ha estat molt bé, encara que ens  haguera agradat quedar-nos més en les pistes.

Inés Estivalis i Andrea Llamas (2 ESO)

Ací us deixem unes imatges que il.lustren l’experiència!!