DEFENSA DEL PROJECTE DE 2nESO «L’HERÈNCIA DEL TIO MANEL»

El passat dimecres 12 d’abril, al saló d’actes de l’edifici C, i dintre del mòdul de Projecte Cooperatiu, l’alumnat de 2n d’ESO va explicar i defensar les seues propostes de transformació de l’alqueria rebuda en herència.
Va ser un matí de nervis i emocions on cada grup va tractar de mostrar tot el que havia planificat durant els mesos de projecte en què han estat immersos.

Tot va començar quan l’alumnat s’assabentà de l’herència que els havia deixat el tio Manel; una alqueria per restaurar amb la condició que la transformaren en un espai multicultural. Ací va començar el treball del Projecte Cooperatiu de 2n d’ESO. L’alumnat organitzat en grups base va fer un treball d’investigació i coneixement de la importància cultural d’aquestes edificacions de l’horta valenciana.
Posteriorment l’alumnat, segons les seues preferències, es va ficar a treballar en grups d’experts per tal de poder conèixer les ferramentes i estratègies de cara a planificar de la millor manera possible la seua proposta d’alqueria per al tio Manel.

Les dues últimes setmanes ja s’han dedicat exclusivament a preparar les sis propostes de transformació que es defensaren davant del jurat format pel professorat de l’equip docent, alumnat de màster de Secundària que ens ha estat acompanyant i els alumnes avaluadors de la resta de grups de projecte.

L’alumnat es va repartir en tres portaveus que s’encarregaven d’explicar tots els detalls de la proposta, en un tècnic informàtic que s’encarregava dels aspectes informàtics de la defensa, dos responsables de sala que havien d’ajudar a mantenir l’ordre al públic i repartir els documents necessaris al jurat i un alumne/a avaluadors de cada grup que havia d’avaluar a la resta de grups.

A més, el tio Manel ens va enviar un comunicat demanant al jurat que no seleccionara solament una única proposta guanyadora sinó una recopilació de bones idees que l’ajudaran a mantenir viva l’alqueria dels seus avantpassats.
Estem d’enhorabona perquè de bones idees en va haver un grapat.

Felicitats a tot l’alumnat de 2n d’ESO pel seu gran treball.