DOS ESPECTACLES EN FRANCÈS ARRIBEN A FLORIDA!

Els dies 2 i 3 de maig el nostre saló d’actes ha parlat francès.

Organitzat pels seminaris de francès dels centres participants i subvencionat per l’Ajuntament de Catarroja, l’alumnat q estudia francès als centres Florida Secundària, Larrodé i Berenguer Dalmau ha participat en els espectacles Voyage en francophonie (1r i2n ESO) i La France en chansons (2n cicle ESO iBatxillerat) a càrrec de la companyia Theatre français Internationale.

Voyage en francophonie representa les aventures d’ un jove adolescent que ha de viatjar per diferents països que parlen francès. A l’espectacle es canta la cançò Ensemble de Célina Ramsauer, que es un himne a la solidaritat entre la «francofonia».

La france en chansons es un concurs-espectacle per equips, fet a partir de 6 cançons: Ego (Willy William), Est-ce que tu m’aimes? (Maitre Gyms), Formidable (Stromae), On écrit sur les murs (Kids United), Je veux (Zaz), i La vie en rose (Edith Piaf)

Per a facilitar la comprensió s’han fet prèviament activitats a les classes de francès i també se’n faran amb posterioritat per tal de consolidar aprenentatges.

En total 4 funcions on 369 alumnes dels 3 centres junt al seu professorat han pogut posar en pràctica els seus aprenentatges de francès en un context real i dinàmic que requeria de la seua interacció: escoltar, comprendre, llegir, respondre a preguntes, cantar … i gaudir!

D ‘altra banda aquesta acció ha estat també una oportunitat per acollir en la nostra casa alumnat dels altres centres, conviure amb elles i ells i aprendre junts.

Volem agrair la seua col·laboració a les persones que han fet possible la realització de l’activitat (profes de Florida, dels altres centres i Ajuntament) i, com no, felicitar els actors, que han fet un gran esforç per dinamitzar l’activitat.

Tot plegat una bona experiència que intentarem repetir, perquè «ici on parle français».