Encetem el curs en equip

El divendres 28 de setembre ha tingut lloc la jornada de convivència dels diferents grups de l’ESO i de 1r de Batxillerat de Florida Secundària. Aquesta jornada, emmarcada dintre del nostre Pla d’Acció Tutorial, ha estat un èxit i l’alumnat ha pogut gaudir de diferents activitats en equip que promouen la convivència, la cohesió dels grups i el respecte pels companys, per la natura i per l’aprenentatge.

Els grups de 1r d’ESO han estat a Olocau participant d’activitats multiaventura com ara la tirolina, pont penjant, piragüisme, tir amb arc o  bicis de muntanya. En aquest entorn natural s’han pogut conèixer un poc més i han gaudit del treball en equip.

L’escola ha estat el lloc que ha acollit tot l’alumnat de 2n d’ESO, que, en primer lloc, ha gaudit de la pel·lícula El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares, un film per a treballar i formentar els valors; tot seguit han participat d’un concurs de fotografia, han fet un esmorzar conjunt i han participat d’una roda de tallers organitzats per ells i elles (karaoke, jocs de taula, esports i cadires calentes) i que ha estat el colofó de la jornada.

L’equip de 3r d’ESO ha estat a Navaixes, concretament al paratge natural d’El Salto de la novia, que els ha permès viure la natura en un entorn envejable i compartir moments irrepetibles amb el professorat que els acompanya, respirar l’aire pur de la muntanya, desconnectar de les tecnologies durant unes hores, viure en equip i, fins i tot, banyar-se al riu i refrescar-se.

L’eixida dels grups de 4t d’ESO tenia com a tema principal l’aigua; així, han visitat tres espais expositius de l’aigua a Quart de Poblet que representen el passat, el present i el futur i que donen a entendre la importància d’aquest element a les nostres vides: el centre cultural El Casino, el depòsit Sant Onofre i  el Centre d’Interpretació de la Natura.

El lloc triat per a l’eixida de 1r de Batxillerat ha estat una ruta de senderisme per l’aqüeducte de Peña Cortada, situada entre els municipis de Xelva i Calles. De nou, l’aigua ha cobrat importància i l’alumnat ha “entrenat” en equip, durant 10 10 kilòmetres per a l’eixida que hi ha programada al final de curs, el tram Roncesvalles-Pamplona en el Camí de Santiago, una ruta amb què es tancarà el projecte sobre sostenibilitat (on es treballa el disseny i construcció d’un alberg sostenible en aquest trajecte).

Una vegada més, les competències bàsiques per a la vida (com ara l’autonomia i iniciativa personal, la interacció amb el món físic, el treball en equip, la comunicació efectiva, la presa de decisions ètiques, l’actitud positiva davant les activitats cooperatives i l’aprenentatge o aprendre a aprendre, entre altres) s’han posat en marxa i l’objectiu principal per a tots els cursos, fomentar la cohesió dels grups i la integració de tots i totes, s’ha aconseguit.