“Expliquem l’Albufera” a més col·legis de Catarroja

Els alumnes de 2n d’ESO de Florida Secundària, a l’assignatura de Projecte, han culminat el seu treball amb la creació d’una exposició sobre l’Albufera des de diverses perspectives. Així, el passat dimarts 5 i dimecres 6 de març, van vindre els alumnes de 3r de primària dels col·legis Bertomeu Llorens i Jaume I, per a visitar, conèixer i interactuar amb l’exposició sobre l’Albufera.

L’exposició comptava amb un itinerari variat. Desprès de separar l’alumnat de primària en tres grups, els guies encarregats de cadascun d’ells els van acompanyar per cada activitat. Alguns exemples de les activitats que s’han dut a terme a les nostres instal·lacions són:

– Laboratori: un punt de vista científic actual de l’Albufera, on tractaven l’estat de l’aigua, curiositats sobre l’arròs i la seua condició, a més d’altres experiments sobre el terra i la vegetació de l’Albufera.

– Exposició: en aquesta els parlaven sobre la fauna existent a l’Albufera, la flora de la mateixa així com també la interacció humana i com afecta els éssers vius.

– Teatre: taller que parlava sobre la condició tradicional que força a les dones a no poder pescar en l’Albufera i com es caldria trencar amb la tradició.

Per finalitzar el recorregut, els xiquets i xiquetes participaren en el concurs de cartells que hem organitzat, tot fent la seua votació al millor cartell. A la fi, els xiquets van assegurar als guies que tornarien a fer totes les activitats. La visita acabà amb el comiat i fins la propera.