Expliquem l’Albufera

Dintre del projecte cooperatiu “Expliquem l’Albufera” que estem desenvolupant en aquest moment a 2n d’ESO de Florida Secundària, el passat dijous 30 de gener es va organitzar una eixida a El Saler, per tal de treballar específicament l’Albufera i poder així utilitzar-ho com a recurs en el nostre projecte.

Ens dividírem en 5 grups d’experts els quals treballaren:

    • Flora: Ruta per la Devesa. Identificació de flora
    • Fauna: Visita al Tancat de la Pipa. Avistament d’aus.
    • Aigua: Pesca, visita a la llotja de pescadors i Comunitat de Pescadors de El Palmar.
    • Terra: Construccions, paisatge i reg. Cultiu de l’arròs.  Explicació i visita a un “tancat” a peu de camp.
    • Turisme: Activitats que es desenvolupen dintre del parc. Restauració (Restaurant Casa Pepe) i Empresa Visit Albufera, atenció al visitant, passejos en barca, lloguer de bicicletes,…

 Finalment férem un passeig en barca per l’Albufera, eixint del port del Saler.Al llarg de la visita comptàrem amb la presència de monitors especialitzats i material didàctic específic. Tots els continguts que treballàrem els utilitzarem ara com a recurs didàctic i educatiu per a la producció final del nostre projecte: el muntatge del nostre propi centre d’interpretació, que enguany va especialment dirigit a l’alumnat de 3er de primària dels col·legis de Catarroja Jaume I i Bertomeu Llorens, amb els quals estem col·laborant per desenvolupar el projecte i poder Explicar-los l’Albufera.