Florida After Class: creativitat i esport a l’abast de l’alumnat

Florida Secundària renova un any més la seua proposta educativa amb el servei Florida After Class, un complet ventall d’activitats educatives, lúdiques i esportives que afavoreixen el desenvolupament acadèmic de l’alumnat. Amb Florida After Class, el centre vol potenciar dos eixos essencials del procés formatiu de les persones: La Creativitat per impulsar una mentalitat innovadora i oberta, i l’esport, per fomentar habilitats i destreses que promouen, entre altres valors, la cooperació i l’autoconfiança dels estudiants.

Little big Replay i Microrobòtica

Florida Secundària ofereix diverses activitats per al foment d’un entorn estimulant que permeten expressar-se de diferents formes a l’alumnat. La creativitat és una important eina que els ajuda a expressar-se, fomentar les relacions humanes i desenvolupar un pensament abstracte. Les activitats programades promouran un ambient on les idees noves o insòlites siguen respectades i valorades. Tot en un context de llibertat i autonomia per a experimentar. Little Big Replay és bon exemple d’aquest objectiu. Els nostres Replayers Jr. seran capaços de desenvolupar tot el seu potencial creatiu utilitzant les mateixes eines tecnològiques que utilitzen els professionals d’empreses com Disney, Pixar, EA o Ubisoft.

Aprendran a pintar amb una tauleta digitalitzadora utilitzant programes de dibuix, a realitzar escultures digitals, a modelar objectes 3D (fins i tot imprimir-los), a escriure guions, a programar… i, amb tot açò… podran crear els seus propis jocs i pel·lícules.

Un altre dels cursos de Florida After Class és el taller d’iniciació a la Microrobòtica i Impressió 3D, un curs on l’alumnat aprendrà a dissenyar i construir un micro robot. Durant el taller, experimentarem amb les primeres idees, elaborarem esborranys dels projectes i treballarem fins a aconseguir la creació d’un prototip real. L’alumnat podrà conéixer al detall el procés de creació d’un projecte i fomentarà competències de treball en equip, iniciació a la programació, disseny i fabricació en 3D.

Rugbi, una disciplina per potenciar el valor del grup

A més, entre les propostes que inclou After Class, hi ha activitats esportives per treballar les capacitats físiques, l’adquisició d’hàbits saludables, i fomentarem valors com la cooperació i competició educatives, l’autoconfiança, l´autoestima i la integració de l’alumnat. En aquest àmbit, el Rugbi és un esport que inculca el treball en equip, el respecte, el fet de gaudir, la disciplina i l’esportivitat. Una experiència esportiva que va en línia amb els valors de Florida Secundària.

Tot i que es tracta d’un esport de contacte, el rugbi no és violent ni agressiu, sinó tot el contrari. Jugar al rugbi implica certa disciplina i la necessitat de seguir les normes i respectar al contrari i a l’àrbitre. També és un esport que afavoreix la sociabilitat entre les persones i inculca valors com l’amistat, la companyia i la cooperació, però sobretot el respecte, perquè es tracta d’un dels esports on el joc net resulta fonamental.