GLOBAL EDUCATION FOR A GLOBAL WORLD

Aquest és un projecte on participa Florida Secundària junt a altres escoles europees. Durant els propers dos anys, alumnat de 3r d’ESO durà a terme una sèrie d’activitats que giraran al voltant del tema refugiats i immigrants a Europa. Els nostres alumnes faran 4 viatges:   Polònia, Romania, Lituània i Turquia. De la mateixa manera,  l’alumnat d’aquests països ens visitarà durant una setmana en octubre de 2018.

En tots els intercanvis el país organitzador o país amfitrió,  ha de plantejar activitats al voltant d’un aspecte relacionat amb el tema general des d’un punt de vista en particular: polític, econòmic, social, tolerància, integració  i  mitjans de comunicació. L’alumnat tindrà activitats específiques corresponents a cadascuna de les visites  junt a altres activitats de caràcter cultural i formatiu.

 Els darrers 28 a 30 de novembre ha sigut quan ens hem reunit el professorat representant de Florida Secundària i el professorat de Lituània, Polònia, Romania i Turquia. Hem treballat a Lituània en concret Siauliai, una important ciutat del país.

A aquesta reunió, el projecte ha començat a tindre forma. Durant 3 dies de treball intens hem tingut un primer contacte entre el professorat europeu i  a partir d’eixe punt,  hem fixat les bases per anar construint cada país la seua aportació al producte global.

Professionalment ha sigut molt interessant. Conèixer el funcionament d’altres escoles de països europeus ens enriqueix moltíssim. Hem aprés de quines maneres es poden treballar en escoles d’altres cultures o països. Aquest aprenentatge ens ajuda a “situar-nos” en la nostra realitat, comparant-nos i veient en què es pot millorar la nostra escola o en què estem treballant bé.

Personalment també ha sigut igual d’interessant. Eixir de la rutina i passar 4 dies a Lituània (passant per Riga, en Letònia) ens ha donat l’oportunitat d’aprendre sobre formes de vida de països  molt diferents als nostres. Parlar amb altres professors i professores ens ha donat la possibilitat de conèixer altres realitats i aprendre d’aquest fet. El balanç ha sigut molt positiu.