Intercanvi França 2018: l’acollida

Des del passat 1 fins el dia 7 de maig hem tingut a entre nosaltres un grup de 20 alumnes francesos, procedents del Collège Michel de l’Hospital de Riom (L’Auvergne, França).

Com ja sabeu aquest projecte d’intercanvi té la vessant internacional i també una altra local, ja que participem Florida Secundària junt al l’IES Berenguer Dalmau. Això el fa doblement interessant des del punt de vista de la convivència i les relacions amb l’entorn (el més proper i el més global)

Al llarg de la seua estada, l’alumnat francès ha pogut conviure amb el nostre alumnat i les seues famílies. Han conegut de prop els nostres costums i part de la nostra cultura. Durant la setmana s’han fet visites al centre de València, a la Cinescuela Meliès, a la Ciutat de les Ciències, a la Platja de la Malvarrosa… I com no, hem tingut la ja tradicional jornada de convivència, on els nostres alumnes participaren junt als seus correspondants en diferents jocs i activitats al nostre centre. A més de fer una eixida conjunta al castell i la platja de Cullera. Per últim destacar la recepció per part de l’Ajuntament, que es va fer divendres dia 4 a la Casa de la Cultura, amb la participació d’alumnat i famílies.

Però, com passa en aquest estil de projectes d’intercanvi, la part més especial i rica, és la que aporta la convivència entre l’alumnat i les seues famílies. Aquesta es produeix cada dia i de manera més intensa el cap de setmana, que es reserva a elles. I ja imaginareu la bona acollida que els preparen! És per això que sempre diem que participar a l’intercanvi és una experiència per a tots/es a cada casa. Enguany no ha estat diferent i algunes famílies han volgut compartir amb nosaltres la seua satisfacció i valoració positiva de l’experiència.

Volem agrair la confiança que cada any (i ja van 19) poseu en nosaltres. I ja sabeu…comencem a preparar l’intercanvia a França 2019!

Merche Emper i M. Carmen Martínez