LA CRÊPE SOLIDAIRE

Amb motiu de la celebració del Dia de la PAU ( 30 de gener), un grup d’alumnat de francès de 3r ESO hem creat la CRÊPERIE FLORIDA i hem posat en marxa la Campanya LA CRÊPE SOLIDARIE.

Aquesta campanya és complementària a les accions que s’estan fent des de les tutories per a conscienciar l’alumnat respecte al tema de la situació dels refugiats. En concret el que hem fet ha estat vendre crêpes elaborades per nosaltres acompanyades d’un suc.

Prèviament a classe de francès hem estat treballant el tema dels aliments i hem après les qüestions relacionades amb fer receptes. També hem hagut de preveure totes les qüestions organitzatives: posar-nos un objectiu, repartir tasques, fer els càlculs respecte a les quantitats necessàries, prendre decisions (per exemple la nostra aportació, el preu més convenient, la promoció 3×2, etc), dissenyar l’estratègia de màrqueting (cartells, missatges, campanya “aula per aula”), fer el pressupost, comprar i dur els aliments a l’escola i, finalment, preparar les crêpes i organitzar la venda.
La veritat és que estem satisfets/es perquè hem treballat de valent i hem pogut preparar i vendre més de 250 crêpes. Per cert, estaven ben bones!

Donat l’èxit de la Campanya, organitzarem un 2n i últim dia de venda de crêpes, que serà el proper dimarts dia 7 de febrer.

De moment hui hem pogut replegar 124 euros (el nostre repte era replegar-ne 100, així que “Repte superat!”). Aquesta quantitat més la que repleguem el proper dimarts, les donarem a la mateixa associació amb què estem col·laborant des de les tutories, l’associació Karaama que, com sabeu, està fent una campanya de recollida d’aliments, roba i diners per a ajudar als refugiats de Grècia.
Per últim, volem agrair a totes les persones que han col·laborat amb nosaltres la seua ajuda.

I ara queda llançat un nou repte per al proper dimarts: Aconseguirem igualar la quantitat replegada hui? Comptem amb tots/es vosaltres!
Crêperie Florida (alumnat de francès de 3r ESO).