La metodologia finlandesa aterra en Florida Secundària (II)

El passat dia 23 de març arribà a Catarroja l’alumnat del Luostarivuoren Koulu de Turku (Finlàndia). Els i les 20 estudiants finlandesos han estat allotjats durant una setmana a casa de l’alumnat de 1r de Batx. que participa a l’intercanvi. L’experiència ha estat molt positiva i durant els cinc dies de treball hi ha hagut temps per a molt; per a l’aprenentatge significatiu, per a les visites culturals, per a la interacció o per a l’esport.

Dilluns i dimarts l’alumnat va conèixer les instal·lacions i les formes de fer de Florida Secundària. Durant aquests dos dies participaren en tallers, parlaren amb el nostre alumnat sobre les curiositats fineses o ens contaren quins han sigut els xocs culturals que més els han impactat en aquesta visita. Dimecres va ser temps per al treball cooperatiu i la lògica per poder escapar d’una escape room i descobrir més sobre València per mitjà d’una Ghymkana. Dijous visitàrem la ciutat de Xàtiva i divendres ens acomiadàrem amb una ruta en bicicleta tenint com a  destins el Parc de Capçalera i la Ciutat de les Arts i les Ciències. En els moments d’esplai l’alumnat participant no ha perdut el temps i han fet junts moltes activitats. Entre les quals hi havia l’organització de dinars i sopars amb productes típics de la zona, compartir moments amb les famílies, visitar la platja o passejar pel Port de Catarroja.

L’intercanvi ja ha arribat al seu equador, però encara ens queda viatjar a Turku el proper 5 de maig. Ja contem els dies que resten!!

Pregunta a Sergio Herrero, Charo López, Miriam Tapia