La natura com a espai per a fer Grup

Aquest curs, a Florida Secundària, hem pogut reprendre les eixides de convivència d’inici de curs que els diferents equips de tutores i tutors de cada nivell organitzen cada any amb l’objectiu de posar en valor el treball en equip i la cohesió dels diferents grups, dos elements clau per a aconseguir un clima de benestar a l’escola.

Aquestes activitats tenen enguany un element comú que vertebra totes les eixides: la natura com a espai on fer equip. Així els grups de 1r d’ESO s’han dividit en diferents equips per tratar de superar reptes multiaventura a Olocau: tir en arc, piragües, skape room, laberinto, pont i tirolina. Pel que fa a 2n d’ESO, Estivella els ha oferit un itinerari de de jocs de teambuilding i reptes cooperatius. Aquest ha estat també l’espai triat per a 1r de batxillerat, que ha participat de diferents activitats multiaventura on han pogut posar en marxa les competències que contribueixen a l treball en equip. L’alumnat del segon cicle de l’ESO ha optat per rutes senderistes: 3r d’ESO ha fet la ruta dels ponts penjants a Chulilla i 4t d’ESO ha gaudit de la Serra Calderona, a Portaceli, on han passejat des del Pla de Lucas al Mirador de la Pedrera.

D’aquesta manera els reptes en equips col·laboratius, la cohesió dels grups i el bon clima que aquests entorns generen han estat assegurats.