La sostenibilitat té premi!

Aquest curs l’alumnat de 4t ESO de Florida Secundària ha desenvolupat un nou projecte interdisciplinari centrat en el medi ambient i el concepte de sostenibilitat. El projecte Catarroja Sostenible ha possibilitat que els discents coneguen, investiguen, reflexionen i elaboren propostes al voltant de mesures reals de sostenibilitat mediambiental a la població de Catarroja. Durant el treball han hagut de posar en pràctica totes les competències clau que han anat desenvolupant al llarg del curs: la competència em comunicació lingüística, la competència digital, la competència per aprendre a aprendre, la iniciativa i l’esperit emprenedor, la competència matemàtica, científica i tecnològica, la competència social i cívica… A més a més, els i les alumnes han pogut visitar l’Ecoparc, la planta de reciclatge Los Hornillos o la depuradora de Pinedo, on han pogut veure de primera mà on van a parar els residus i quin és el treball que es fa amb ells. D’altra banda, hi hagut col·laboracions que han enriquit l’aprenentatge: des de la Regidoria de Medi Ambient s’han fet xerrades per explicar les accions que fa l’Ajuntament al voltant de la sostenibilitat; també hi hagut la participació d’Ecoembes, que ha organitzat diferents tallers, i de persones expertes en màrqueting, que han explicat als discents com dissenyar infogrames.

El producte final de Catarroja Sostenible ha estat vinculat al 2n concurs educatiu de curtmetratges organitzat per l’Ajuntament de Catarroja. La temàtica d’aquest concurs, al qual s’han presentat 4 curtmetratges, estava centrada en el medi ambient, fet que s’ajustava molt a la investigació i al contingut de les xerrades i tallers i que ha il·lusionat la nostre alumnat.

Volem compartir amb vosaltres la satisfacció del nostre alumnat i professorat en saber que un dels curtmetratges presentats ha estat guardonat amb el PRIMER PREMI en la categoria de Secundària i altres DOS HAN ESTAT FINALISTES. Enhorabona a tot l’alumnat de 4t ESO i a l’equip docent que ha fet possible aquest projecte.