Les biblioteques, llocs per a tots els públics

Com cada any, el 24 d’Octubre se celebra el Dia de la Biblioteca i el CRAI-Biblioteca de Florida s’ha volgut sumar a aquesta celebració que recorda l’incendi de la Biblioteca de Sarajevo durant la guerra dels Balcans en 1992. El memoricidi d’un poble, amb la destrucció del seu coneixement i la seua cultura és una cosa que no ha de tornar a ocórrer, per aquest motiu durant aquest Dia de la Biblioteca, les biblioteques reclamen el seu lloc com a garants de la memòria, la cultura, la democràcia i la diversitat.

Enguany el lema del Dia de la Biblioteca és “Les Biblioteques amb la igualtat de gènere”, i aprofitem per a posar en valor la col·lecció sobre la Dona de la nostra Biblioteca. Aquesta és la nostra xicoteta aportació per a treballar per la igualtat, facilitant a l’alumnat i al professorat recursos que visibilitzen a les dones i les seues contribucions a la societat.

També hem aprofitat per a realitzar la campanya “Passa pàgina” per la qual no hem posat sanció a aquelles persones que han tornat els seus llibres hui, malgrat fer-ho amb retard.

Finalment, a la La Biblioteca de Florida Secundària  ha realitzat una exposició d’obres recomanades escrites per dones a través de codis QR. S’ha realitzat la campanya de “Passa pàgina” i s’han atorgat els premis a l’alumnat que més llibres ha llegit durant aquests mesos de curs 2019-2020.

La Biblioteca de Florida Universitària, per la seua part, ha fet lliurament també dels premis de Biblioteca a les persones més lectores, a les persones que treballen més sovint amb els nostres portàtils i a les persones que sol·liciten més sales d’estudi.

Aprofitem aquest dia per compartir amb tots i totes les amigues de la Biblioteca de Florida Secundària un video que reflecteix la vertadera essència de les biblioteques.