MY HOME, MY CITY, MY RESPONSIBILITY

Aquesta setmana hem estat a Sicíl·lia participant de la primera trobada de treball del projecte europeu Erasmus+ CHIME, My home, my city, my responsibility. Aquest projecte estableix associacions estratègiques amb escoles d’altres 5 països europeus: Turquia (Atatürk Ortaokulu), Romania (Colegiul National de Arta Octav Bancila), Grècia (Kallitehniko Gymnasio- Lykeiakes taxeis Ampelokipon), Portugal (Agrupament de Escolas Emídio Navarro) i Itàlia (IISS Merendino).

My home, my city, my responsibility té l’objectiu d’unir el passat, el present i el futur mitjançant la innovació educativa. Així mateix pretén desenvolupar en l’alumnat competències com ara l’esperit emprenedor i el compromís social al temps que els vincula a les seues comunitats exercint una ciutadania activa.

La durada del projecte serà de dos anys i al llarg d’aquest temps en cadascuna de les escoles s’aniran desenvolupant activitats en torn al patrimoni cultural de la seua ciutat. Algunes d’aquestes accions seran la documentació d’històries i tradicions pròpies a partir de testimonis, la confecció d’una biblioteca viva, l’organització d’exposicions i la reconstrucció d’un període històric mitjançant una intervenció artística.

L’alumnat participant de Florida Secundària, viatjarà als diversos païssos en les trobades, compartint el seu treball i coneixent diferents realitats educatives i culturals. La llengua vehicular del projecte serà l’anglès, el que suposa una oportunitat per a millorar aquesta competència.

A banda dels aprenentatges i totes les experiències viscudes, al final del projecte tindrem un recull de totes les activitats i bones pràctiques validades en els diferents contextos que quedarà a l’abast del professorat per a la seua utilització.

En les següents setmanes es procedirà a la sol·licitut i selecció de l’alumnat interessat en participar d’aquesta enriquidora experiència.

Ana Martín Garcia i Rosalia Miranda Ivars