NO SIGNIFICA NO. UN PAS PEL CAMÍ DE LA IGUALTAT

El 25 de novembre és el Dia internacional per l’eliminació de les violències cap a les dones i Florida Secundària ha volgut sumar-se a la mobilització en denúncia d’aquest tracte cap a la dona que, malauradament, costa moltes vides any rere any. Així doncs, l’alumnat ha treballat el tema de la violència de gènere a partir de la cançó del youtuber Curricé “No significa no”. Tot seguit, han construït unes grues en parelles i li han posat el nom d’una de les víctimes de violència; aquestes grues han estat dipositades a l’hora del pati en una gàbia que quedarà exposada al centre per tenir presents a  les víctimes. Mentre l’alumnat i el professorat engabiava les seues grues simbòliques, s’ha escoltat música relacionada amb aquest tema (com ara  la cançó esmentada de Curricé o el tema “Crida” d’Aspencat) s’ha llegit el manifest següent:

Demà es commemora a tot el món el 25 de novembre, dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Un dia especial, sí, però que ens obliga cada dia a defensar a les víctimes i fer públiques les situacions de desigualtat que acaben generant aquesta violència.

Aquesta gàbia que hem omplert amb les grues, on cadascuna té un nom d’una víctima mortal de violència de gènere, representa la necessitat de continuar exigint els mateixos drets per a les dones per a que puguen viure en pau i en llibertat.

I no sols lluitar per la violència física, sinó que també cal lluitar en contra de la violència psicològica i l’assetjament que es mostra de moltes maneres diferents. No podem permetre cap mostra d’assetjament!

El nostre silenci és còmplice dels agressors.

Que hui siga un passet pel camí de la igualtat. Tots i totes tenim alguna cosa a dir.