Oli o Acrílic: som un Equip Capaç!

1r d’ESO de Florida Secundària tanca el curs 18/19 amb Oli o Acrílic, reconegut per la Conselleria d’Educació com a projecte d’investigació i innovació educativa.

Aquest projecte té com objectiu fer una aproximació a l’art a partir de les obres de l’Equip Crònica, un grup d’artistes del nostre context; d’aquesta manera, l’art esdevé el fil conductor d’un treball interdisciplinari que permet l’expressió i el treball de les emocions i de la creativitat.

Oli o Acrílic es divideix en dues fases: una primera fase d’investigació i una de creació. Durant els últims dies de classe, el nostre alumnat tindrà la possibilitat de participar en tallers que inclouen convertir-se en fotògrafs que realitzen muntatges i desperten consciències com l’artista Ugur Gallenkus, en dissenyadors que aposten per samarretes reciclades i llancen crítiques socials, en periodistes que mostren la cara fosca de les imatges més comuns del nostre dia a dia, en artistes que donen vida a les Menines de Velázquez i les situen en contextos actuals en els quals el paper de la dona ha canviat per complet o reutilitzaran materials reciclats i deixalles que el mar ens torna amb l’objectiu de fer-nos reflexionar sobre la contaminació dels nostres mars i les seues conseqüències. Tots aquests treballs formaran part d’una instal•lació final que podrà ser visitada al nostre centre.

Som un Equip Capaç!