Participem a “Desafío Robot”

Fa uns dies, al Museu de les Arts i les Ciències de València, va tindre lloc la XI edició del concurs “Desafío Robot”. És un concurs per a estudiants, professorat i altres persones vinculades a la robòtica. Així, hi vam participar l’alumnat de l’optativa de Tecnologia acadèmica de 4 de l’ESO de Florida Secundària.

Teníem un l’objectiu i per poder aconseguir-lo vàrem estar des de l’inici del 2n trimestre treballant i cooperant en grups de 4 persones per poder fer-ho realitat. Dins d’ aquest concurs hi ha diverses categories, i nosaltres participàrem en les de “Sumo” i “Robot Dance”. Consisteixen en crear, per una banda, un robot que fóra capaç de lluitar contra altre robot; i per altra banda, un capaç realitzar una coreografia.

Assolir el nostre objectiu ha sigut difícil ja que van sorgir diverses complicacions durant el procés que ens ha fet plantejar-nos si realment estàvem fent-ho correctament o no, però el resultat ha sigut gratificant.

Tanmateix, formar part d’ aquest projecte ens ha aportat una nova manera de mirar a la tecnologia que mai abans havíem tingut, i per altra banda, ens ha ajudat a saber cooperar i enfrontar-nos de manera més madura, cap a possibles problemes i futurs projectes.

Mai ens havíem imaginat construint un robot i tot allò que comporta, ja que d’inici semblava molt complicat i fora del nostre abast. Per això, hem descobert que no solament nosaltres ho podem portar a terme, sinó que, amb una bona base, organització i grans idees, qualsevol persona podria realitzar un gran treball.