Participem novament a Fira Experimenta

El proper diumenge 7 d’abril s’hi celebra una nova edició de la Fira Experimenta. La seua intenció és promoure i posar de manifest els principis de la física i la tecnologia. Així, cada grup d’alumnes exposa el seu projecte a la fira i concursa per a premis importants.

En el cas de Florida Secundària, enguany participem per segona vegada a través de Tecnologia industrial, a 2n de batxillerat, i sota el repte de futur de les ciutats intel·ligents presentem dues propostes: el pàrquing vertical i la casa domòtica.  Amb l’ajuda de l’aplicació Arduino, que portem treballant ja un temps, l’alumnat dissenya i programa maquetes que representen una alternativa en al gestió energètica i sostenible ambientalment. En concret, la primera proposta és una casa domòtica que puga gestionar-se de la manera més autònoma possible i que el funcionament de la qual tinga en compte la despesa d’energia, llum, calor, etc. Per altra banda, el problema de l’espai, el trànsit i l’ingent parc mòbil de les nostres ciutats fa pensar que haurem de cercar altres maneres de disposar-nos a l’espai. D’ací que la proposta del pàrquing vertical siga la segona  alternativa a considerar.

Amb tot, anem contrarellotge per exposar diumenge a tots els visitants i jurat les nostres maquetes i el treball que ens ha ocupat des de fa temps. Treballem el present per viure el futur.

Víctor Castro i l’alumnat de 2n de batxillerat de Florida Secundària