Per una ciutat sense plàstic

Florida Secundària se suma al moviment “València, por una Ciudad sin plásticos”.

El creixent problema de l’aparició de plàstics en els oceans, és una preocupació a nivell global però de la qual ens hem de fer càrrec també des del  punt de vista més proper, en un àmbit local.

Aquest 4 de desembre, a l’Auditori Mar Roig de l’Oceanogràfic de València, ha tingut lloc una conferència sobre aquesta preocupant situació impartida Jo Ruxton, una prestigiosa ambientalista creadora de la Fundació Plastic Oceans i productora del documental «A Plastic Ocean» que s’ha convertit en un referent mundial. A la conferència van estar Ana Gotor i Sergio Herrero de l’equip docent de l’àrea de ciències de Florida Secundària.

Ruxton va estar anys treballant per a la BBC, i ara empren el seu propi camí per conscienciar a la resta de món sobre el “single use” del plàstics, material dissenyat per a un sol ús que un cop rebutjat acaba a la mar perdurant en el temps. Més enllà de les grans quantitats de plàstic que es poden localitzar, el que més ens ha de preocupar, segons Ruxton, són els microplàstics i com les substàncies químiques acaben en la cadena alimentària d’animals i persones. Ruxton sentencia: «El 90% dels plàstics acaba en els fons marins, tot i que parem d’abocar residus a la mar, aquests continuaran allà essent aliment  de molts animals. Finalment, els humans també ens alimentem de peixos, de manera que els productes químics dels plàstics tornen de nou a nosaltres».

Reduint el consum de plàstic, contribuirem en el benestar no solament dels mars i oceans, sinó de la nostra pròpia salut. Ho intentem?