Projecte Erasmus+ CHIME

Del 8 al 12 d’abril s’ha portat a terme l’última trobada amb alumnat del projecte Erasmus+ “CHIME: my City, my Home, my Responsibility”, celebrada a Antalya (Turquia). La temàtica d’este projecte gira en torn a l’herència cultural dels països participants, i l’activitat central ha estat “The Story of my House”, xicotetes peces teatrals on l’alumnat ha representat diverses històries relacionades amb algun edifici emblemàtic del seu entorn.

Així doncs, les delegacions d’Espanya, Romania, Portugal, Itàlia i Grècia hem viatjat a Turquia, on les famílies i l’escola ens han acollit amb mans plenes i moltes ganes de mostrar-nos tota la seua riquesa. Activitats culturals, visites, treball de camp i moltes, moltes hores d’experiències compartides ens han dibuixat un paisatge colorit i ple de somriures.

Però per a fer-nos una idea més acurada de com s’ho hem passat, ací teniu les reflexions de les alumnes participants a la trobada:

La nostra experiència en Antalya (Turquía)

La nostra espera d’un any ha pagat la pena. Des de fa un curs hem estat treballant i preparant les activitats per portar a terme el projecte CHIME, tant rebent alumnat quan ens visitaren l’any passat com fent activitats a l’escola per tal de preparar-nos per a aquesta trobada. En un principi teníem alguns prejudicis envers aquest país, però ens hem adonat que, tot i que les nostres cultures són diferents, som bastant semblants. Ha de ser per aquesta mar Mediterrània que compartim!

Aquest viatge ha estat un “non-stop”. Un cúmul d’emocions, rialles, algun que altre enuig (que de tot n’hi ha temps), balls, visites i activitats culturals… una experiència inoblidable per a nosaltres. Hem fet molts amics i amigues i hem aprés un poc de cada cultura, especialment de la que ens acollia. En la nostra opinió, els projectes Erasmus+ aporten un valor afegit als intercanvis entre dos escoles, perquè quan ens reunim diversos països, la mescla cultural és encara major.

Marta Giménez: “Ha estat una experiència inoblidable, he pogut aprendre moltes coses i a més he millorat el meu anglés.”

Sara Baena: “Jo m’ho he passat molt bé, m’ha sorprès l’hospitalitat de les famílies, que s’han preocupat molt per nosaltres i han fet el millor durant estos dies.”

Laia Baena: “en la meua opinió, ha estat una experiència única, he fet molts amics i he aprés molt sobre cultures que desconeixia.”

Lucía García: “m’emporte d’esta experiència una ment més oberta i molts amics.”