Projecte Internacional d’intercanvi virtual amb alumnat francès

Al nostre centre és ja una tradició que l’alumnat que cursa l’optativa de francès puga participar d’un intercanvi amb alumnat del país veí.

Des del 1999 fins el curs passat, aquest intercanvi es feia per correspondència i també “en persona”. Aquest projecte internacional ha estat sempre valorat molt positivament tant per l’alumnat com per les famílies i pel professorat de Florida Secundària.

Malhauradament enguany la covid ens està impedint viatjar i, per aquest motiu, ens hem hagut de “reinventar”. És per això que aquest curs hem volgut continuar la nostra experiència internacional organitzant un intercanvi virtual junt a l’IES Berenguer Dalmau i el centre francès COLLÈGE BEAUSSIRE de LUÇON (FRANÇA).

Els objectius d’aquesta experiència són entre altres: conèixer l’alumnat francès, intercanviar experiències i informacions sobre diferents aspectes, fer ús de la llengua en un context real, valorar allò que tenim en comú i allò que ens diferencia, promoure la tolerància, el respecte, el diàleg intercultural i, com no, que aquesta experiència siga una motivació extra per a l’aprenentatge del francès.

En aquesta ocasió, a més, intentem aprofitar les possibilitats que ens aporten les tecnologies. La comunicació es fa a través de documents audiovisuals, individuals i en grups. Per començar, al llarg del primer trimestre tot l’alumnat de francès ha participat en la realització de vídeos de presentació i també on felicitàvem les festes i expressàvem els desitjos per al nou any. Durant les vacances enviàrem els vídeos i ara, en tornar, hem rebut els vídeos de l’alumnat francès.

La veritat és que teníem moltes ganes de veure’ls i que l’experiència està resultant prou enriquidora. L’alumnat està començant a conèixer els seus companys francesos i mirant amb interès els seus vídeos. La nostra intenció és continuar al llarg del curs introduint als vídeos temes que siguen de l’interès de l’alumnat i, al mateix temps ens ajuden a conèixer millor, el lloc on viuen, la seua cultura, els seus interessos, etc.

Com ens agrada comentar amb l’alumnat, mentre esperem que arribe el dia que puguen reprendre els viatges, aquesta és una nova oportunitat que aprofitarem al màxim i que ens permetrà, gràcies a les TIC, aprofitar els beneficis d’un intercanvi internacional.