TAULA RODONA: DIFERENTS TRAJECTÒRIES D’ESTUDIS

El dia 30 de març varem organitzar una taula rodona per alumnes que estan a punt de finalitzar el batxillerat a la que convidem els estudiants de Màster de Professorat de Secundaria de diferents especialitats, que fan pràctiques en Secundària, a alumnat de Cicles Formatius i altres estudiants de Grau universitari, més altres amics o companys que els convocats van convidant ,….i ens ajuntem vora vint persones.

Ens pareixia important que l’alumnat dels darrers anys d’institut feren una ullada al seu futur, aprenent de l’experiència d’altres persones que, com elles i ells iniciaren la seua trajectòria de formació universitària o de FPGS fa uns anys:
– Com triaren, cicle formatiu, grau, màster,… amb quins objectius, per quines motivacions,….
– Com ha anat evolucionant la trajectòria, si es mantenen els objectius inicials, si es reorienten a mesura que s’aprofundeix en el coneixement dels estudis i de la realitat que els envolta,….
– Quines coses han de tenir en compte en alguns estudis universitaris en concret
– Quina ha estat l’experiència, els plans de futur entorn a la professió triada, altres enfocaments professionals que es poden tenir,…
– …..

L’experiència ha estat francament positiva, els participants han tingut l’ocasió de comprovar quantes vegades hem de reinventar-nos perquè les circumstàncies canvien, perquè els camps professionals despleguen moltes possibilitats que desconeixíem, perquè el món laboral evoluciona i canvia, perquè s’havien triat uns estudis que no responen a les expectatives,…

En finalitzar alguns dels graduats comentaren com els hauria ajudat haver participat en una activitat com aquesta quan estudiaven batxillerat!!!
Mireia, antiga alumna de batxiller ha escrit en unes paraules la seua experiència

El passat dijous 30 de març va tindre lloc al saló d’actes de Florida una reunió informativa destinada a alumnes de segó de batxillerat que han de decidir la seua trajectòria professional. Els convidats per a participar en la xerrada vam ser al voltant de quinze titulats universitaris i tres de mòdul que vam narrar la nostra trajectòria per tal de donar-los consell i suport en aquesta etapa de la vida tan important. Des del punt de vista personal, la intervenció hem va suposar una oportunitat per a poder transmetre la meua experiència i reflexionar sobre com tot esforç és finament recompensat. Entre tots, vam intentar fer vore als alumnes que l’important és que lluiten per allò que realment volen aconseguir, que no tinguen por a equivocar-se i que mai perden la il·lusió i les ganes de seguir aprenent i creixent, tant en el seu món professional com en el personal.
Mireia Lafuente Graduada en International Business i Màster en professorat de Secundària

L’experiència amb els estudiants del màster ens ha resultat molt satisfactòria en general a tots ja que ens han ajudat a orientar-nos. A més a més, ens han dit cóm foren les seues experiències sense pèls en la llengua. Ens han fet entendre que és més important fer allò que ens agrada i lluitar pels nostres somnis i en cas de que necessitem algun tipus d’ajuda no dubtem en demanar-la.

Un grup d’alumnes de 2n batxillerat.