UN TORNEIG PER ACONSEGUIR DONANTS DE MEDUL·LA

Els estudiants de 3º d’ESO també promouen una campanya per a captar fons destinats a ASPANION i la Fundació José Carreras.

Alumnat de Florida Secundària ha organitzat un torneig esportiu benèfic per aconseguir donants de medul·la òssia compatibles amb l’exalumne del centre Salva Delhom, que pateix leucèmia. Un equip d’estudiants de l’assignatura de Mini Empresa de 3er d’ESO, ha promogut aquesta iniciativa. El seu objectiu és sensibilitzar a la societat sobre la malaltia del seu excompany, que precisa un trasplantament de medul·la d’un donant 100% compatible, i recaptar fons per a entitats dedicades a la lluita contra el càncer.

El torneig “Futbol amb Salva” se celebrarà el proper 4 de juny en el Poliesportiu de Catarroja, una jornada solidària que s’afegeix a la campanya en xarxes socials, #hastalamedulaconsalva, per donar a conèixer el seu cas.

L’alumnat de Florida Secundària ha anunciat que en el torneig participaran 8 equips de municipis de la comarca de categoria cadet, entre ells, Catarroja, Albal, Teresianas, Quart de Poblet, Sedaví, Torre Levante, Alboraia i Torrent.

Impulsors d’un projecte real

Amb aquesta iniciativa pretenen, a més, aconseguir fons per ASPANION i la Fundació José Carreras, dues organitzacions que estan col·laborant activament amb l’exalumne. Per a això, s’ha organitzat un sorteig de diferents productes i es recolliran donatius durant l’esdeveniment esportiu.

“Amb l’organització d’aquest torneig pretenem aconseguir tres objectius. Primer, donar a conèixer la malaltia de Salva Delhom per aconseguir més donants de medul·la, captar donatius econòmics per a la Fundació José Carreras i per a l’associació ASPANION, que estan ajudant a Salva amb la seva malaltia i, finalment, aprendre a organitzar un esdeveniment des de l’assignatura de Mini Empresa”, han explicat els promotors del projecte.

L’alumnat, organitzat en diferents departaments com a Màrqueting, Relacions Públiques, Tresoreria i Instal·lacions, ha aconseguit la col·laboració de Florida Grup Educatiu, l’Ajuntament de Catarroja, Consum, Caixa Popular, així com altres empreses d’àmbit local de Catarroja com Xavó.

El 4 de juny, esperen una “gran afluència de públic” al seu esdeveniment, així com ajuda econòmica i de donants “per poder ajudar a Salva Delhom en la seua malaltia”, han assenyalat.