Trenquem el silenci davant la violència

Aquest mes de novembre l’alumnat de l’ESO de Florida Secundària ha trencat el silenci davant l’assetjament escolar i la violència masclista. Ho han fet amb l’ajuda del cantant Arkano i de la psicòloga Sònia Cervantes, que han conscienciat els i les discents sobre la importància de denunciar qualsevol tipus d’agressió i afavorir la resolució dels conflictes des del diàleg. Aquestes xerrades formen part de la campanya “Trenquem el silenci”, organitzada per l’Ajuntament de Catarroja amb l’objectiu treballar en la prevenció de la violència i la pràctica en la solució pacífica i dialògica de conflictes.

Així doncs, Arkano (conegut cantant de rap) va parlar el passat 8 de novembre al voltant dels micromasclisme i feminisme als grups d’alumnes de 3r i 4t d’ESO, una xerrada que duia per títol “L’art de viure” i que va concloure amb l’espectacle Micromaqué de la companyia Clowndestino.

Aquest divendres 23 de novembre ha estat el torn de la coneguda psicòloga Sònia Cervantes qui, amb la seua xerrada “Bullying: quan les paraules fan mal”, s’ha dirigit a l’alumnat de primer cicle de l’ESO per fer-los reflexionar al voltant de les conseqüències de l’assetjament escolar i la importància de respectar les diferències. De nou, l’espectacle Micromaqué tancava aquesta finestra a la reflexió i convidava a posar en marxa l’esperit crític dels assistents.

Esperem que amb aquestes reflexions els i les nostres alumnes entenguen la importància de contribuir a la igualtat i  acabar amb els estereotips de gènere.