TROBADA DEL PROJECTE «CHIME: My city, my home, my responsibility»

Del 15 al 19 de gener, des de Florida Secundària, hem participat en una trobada a Almada, Portugal, junt a professorat dels altres centres involucrats en el projecte europeu CHIME: My city, my home, my responsibility. El projecte tracta d’acostar l’alumnat a algun element de patrimoni del seu entorn, al nostre cas la Llotja de València, de manera creativa i compromesa. Com que l’element audiovisual estarà molt present en totes les nostres activitats, al llarg de la setmana els i les docents hem rebut un curs teòric-pràctic en creació i edició de vídeos que replicarem a l’escola amb l’alumnat participant del projecte. Esperem que els siga d’utilitat per fer les seues produccions que anirem compartint al llarg de les diferents trobades.

Com sempre en aquest tipus d’experiències resulta molt interessant conviure amb companys i companyes d’altres països – en aquest cas Portugal, Itàlia, Romania, Grècia i Turquia- i conèixer un poc més sobre els diferents sistemes educatius, els problemes i reptes de la tasca docent en cada context, els projectes que porten endavant en cada escola… Compartir i celebrar la nostra diversitat és una experiència enriquidora. A més a més hem tingut l’oportunitat de gaudir d’una acollida generosa i atenta per part del professorat de l’Agrupament d’Escolas Emídio Navarro, a Almada, Portugal.

La pròxima parada del projecte serà a Florida Secundària al mes d’abril, i estem ja desitjant acollir als nostres amics i amigues europeus!