Viatgem al passat… en francès

El passat divendres 1 de febrer tot l’alumnat de l’optativa de francès (de 1r a 4t ESO) de Florida Secundària pogué gaudir d’una jornada teatral, assistint junt a alumnat de 1r i 4t ESO de l’IES Berenguer Dalmau, a l’espectacle en francès “Voyage dans le passé” de la companyia “La Tournée Teatro”.

Prèviament, al llarg de la setmana, a les classes de francès havíem estat fent activitats de vocabulari, comprensió escrita i oral, que ens ajudaren a entendre un poc millor el que anàvem a veure.

L’obra planteja un viatge a Paris, a l’Edat Mitjana, just en el moment on es celebra “la Fête des Fous”, una mena de carnaval on, per un dia, tot està permès. Allí ens trobem personatges de l’època: una indigent, un presoner, l’alcalde de la ciutat, un jutge i un botxí, que no vol fer mal a ningú… Tot acaba amb l’elecció del “Roi des Fous” i el ball al seu voltant.

Es tracta d’un espectacle interactiu on alguns alumnes es converteixen també en actors i actrius, i on, en diferents moments, es demana la col·laboració del públic. Per part de Florida tinguérem una magnífica representació: Alejandro Navarro i Cristina Peris de 2ESOD, junt a Ibra Georges de 3ESOA es convertiren en delinqüents, foren jutjats i condemnats… però finalment es salvaren pels pèls!

Humor, música, bones interpretacions… tot a càrrec de sols un actor i una actriu que van representant els diferents papers. Un espectacle dinàmic i divertit que ens va permetre donar un context significatiu a l’aprenentatge del francès.

L’espectacle va finalitzar amb un col·loqui amb l’actor i l’actriu que el representaren, on l’alumnat els va fer preguntes de diferents tipus: sobre l’obra, l’experiència de la representació… i també algunes curiositats personals. Molt bé també pels valents de Florida que participaren fent preguntes!

Allò més important: els més de 100 alumnes i 5 profes que anàrem ens ho passarem bé aprenent francès. Prova d’això és com tancàrem l’acte: felicitant als actors per l’espectacle i per com havien fet de bé la seua tasca.

Des d’ací volem agrair l’Ajuntament de Catarroja per oferir-nos la possibilitat d’assistir de manera gratuïta a aquest espectacle i, com no, felicitar també tot l’alumnat que va participar en l’activitat pel seu bon comportament i la seua implicació, que foren molt importants per a que tot isquera bé. Així …sí!  Félicitations!

Mª Carmen Martínez (Professora de francès)