Visita al Centre Cultural La Nau

El passat 30 d’octubre, l’alumnat de 3r ESO de Florida Secundària va visitar el Centre Cultural La Nau, seu principal dels espais patrimonials de la Universitat de València. Aquesta activitat va ser organitzada des de l’assignatura de projecte, on els nostres xics i xiques estan immersos en un “Congrés Científic”. Per grups, treballen de valent en una recerca científica preparant diverses produccions de caire acadèmic per poder-les defensar davant un tribunal universitari al final de l’avaluació.

La Nau és un edifici històric, declarat Bé d’Interès Cultural en 1981, i és el més antic i emblemàtic de la Universitat de València. Ha sigut seu principal des de la seua fundació a finals del s. XV fins a meitat del s. XX.

Atenent a l’explicació guiada de professionals hem fet un viatge a través del segles pel claustre de la universitat, la sala de juntes, el paranimf, la capella de la sapiència i la biblioteca universitària, la qual recull un gran nombre d’incunables.

En l’actualitat, La Nau a més de constituir la seu institucional del Rectorat i del Vicerectorat de Cultura i Esport, acull, com Centre Cultural, una part important de les activitats culturals de la Universitat de València (exposicions, teatre i música) i és un espai de trobada i debat (conferències i congressos).

Una visita inoblidable per sentir-nos part de la comunitat científica!