XERRADES CIENTÍFIQUES AL II CONGRÉS CIENTÍFIC DE 3RESO

Dintre de les activitats inicials del projecte de 3r d’ESO “El Congrés Científic” l’alumnat de 3r ha pogut gaudir de dues xerrades realitzades per Carlos Gómez (profe de didàctica de les ciències de Florida Universitària) i Jordi Durban (investigador del CSIC). La xerrada de Carlos Gómez es va centrar en donar a conèixer què és un congrés científic real i quina és la necessitat d’apropar el coneixement científic a l’alumnat. I la de Jordi Durban es va centrar en quina és l’estructura habitual d’un poster científic i la seua evolució al llarg del temps. A més d’explicar que és una línia d’investigació.

Tant Jordi com Carlos, junt a d’altre col·laboradors externs provinents del món de la ciència, formaran part del tribunal que el proper dia 24 de febrer avaluarà les investigacions temàtiques realitzades per l’alumnat, el punt final d’un projecte que pretén apropar el procés que segueix la ciència per a generar coneixement al nostre alumnat.

Una forma d’investigar els aspectes científics que més curiositat han generat als estudiants de 3r ESO: Com es poden detectar els forats negres? Quan es podrà clonar un dinosaure? Com funciona el mètode BAPNE? Es pot contagiar la SIDA amb una picadura de mosquit? Com funcionen els cercadors d’internat?

Equip de projecte de 3r d’ESO
Ana Martin, Vidal Sastre, Victor Castro, Joansa Olcina