OLIMPÍADA ESTATAL DE FÍSICA

El passat 24 d’octubre de 2017, Vicent Pons Llopis, estudiant de segon de Batxillerat de Florida Secundària, es va presentar a les Olimpíades de Física pre-locals de la Comunitat Valenciana, gràcies al seu mestre de Física i tutor Vicent Valero, qui el va preparar i animar.

En aquesta fase es presentaren més de 70 alumnes de tota la Comunitat i el van seleccionar, junt a altres 19 estudiants, per a la fase local, on va tenir el privilegi d’anar a la Universitat de Física de València durant 72 hores a realitzar un curs d’aprofundiment en la matèria.

El 27 de febrer de 2018, es va examinar i el seleccionaren junt altres 5 alumnes per a entrar en la fase nacional que es celebraria a Valladolid el 14 d’abril de 2018.

Aquest moment va ser molt emocionant per a Vicent, per a la seua família i per al seu mestre, que estiguérem d’acompanyants a l’entrega de premis a la Universitat Politècnica. A més a més, li feren diversos regals, entre ells pagar-li la matrícula de la carrera que volguera fer l’any següent, tant a la UPV com un xec de 1000€ per a la matrícula a la UV.

Sent seleccionat, Vicent ha tingut la sort de poder estar a Valladolid del 13 al 16 d’abril de 2018, amb totes les despeses pagades, per a participar en XXIX L’OLIMPÍADA ESTATAL DE FÍSICA i representar a València amb 150 alumnes més (els millors d’Espanya).

De bon matí, el 13 d’abril viatjaren cap a Valladolid estudiants de tota Espanya per poder preparar-se física i mentalment per a la dura prova del dia següent. L’examen de Física es dugué a terme el dissabte 14. Passaren TOT EL DIA examinant-se. Va ser dur i al mateix temps satisfactori. Una barreja de nervis, emoció i desgast mental (els van oferir aigua i barretes energètiques durant tota la prova).

Per la nit i al dia següent visitaren els monuments emblemàtics de Valladolid i el Castell de Penyafiel. Van jugar a les cartes, van anar a la disco, van parlar de les seues coses…, mentre els mestres corregien la prova.

Vicent ha gaudit d’estar amb xiquets i xiquetes amb les mateixes inquietuds que ell durant aquests dies, parlant de física i matemàtiques entre altres. Ha sigut una experiència molt gratificant per a ell i ha pogut fer moltes amistats de gent amb grans qualitats (no tan sols acadèmiques). Malgrat tot, Vicent no ha sigut seleccionat per a l’olimpíada mundial de física, que se celebrarà a Lisboa, però ha gaudit d’una experiència molt enriquidora per a ell que mai oblidarà.

Conxa Llopis