Amb l’objectiu de conèixer de primera mà l’obra de l’escultor Julio González, l’alumnat de l’optativa de Plàstica de 4t d’ESO de Florida Secundària, ha tingut l’oportunitat d’assistir a una visita guiada a la seua exposició permanent a l’IVAM. Aquesta s’emmarca dins de l’activitat sobre escultura que estem realitzant a l’assignatura.

L’escultor, un creador clau en l’evolució de l’escultura contemporània, fou un pioner en el treball en ferro a principis del segle XX. La seua relació fructífera amb Picasso o altres importants artistes a la ciutat de Paris, va donar un impuls definitiu a la visió i al desenvolupament de l’art i l’escultura contemporània.

L’alumnat ja coneixia el treball de Julio González i s’havia inspirat en ell per crear els seus propis treballs, però l’activitat ha estat definitiva per acabar d’entendre conceptes com ara el dibuix en l’aire o el buit com a configurador de l’espai, difícils d’entendre sense tindre l’obra davant.

En qualsevol cas, activitat enriquidora que ens dóna l’impuls per continuar aprofundint en el món de l’art i la creació Plàstica.