Biblioteca

La Biblioteca de Florida Secundària s’integra al Centre i al seu Projecte Educatiu mitjançant la col.laboració activa amb els diversos departaments docents, i també assolint les tasques necessàries per a esdevenir en Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i l’Ensenyament (CRAI).

Per a dur a terme aquestes funcions bàsiques la biblioteca actua en els següents àmbits:
  1. Biblioteca com a Centre d’Informació: la Biblioteca ha de donar resposta a les necessitats dels continguts curriculars dels alumnes. Disposant de diferents tipus de materials: impresos electrònics, accés a Internet, que degudament organitzats i gestionats recolzen també la labor docent del professorat. En aquest sentit és interessant la realització d’una pàgina web per a la Biblioteca de Secundària apropant els serveis, la col·lecció i recursos d’interés als alumnes mitjançant una interfície atractiva i adequada a les seues necessitats.
  2. Biblioteca com a Centre d’aprenentatge en la cerca, selecció i anàlisi de les fonts d’informació per tal d’extraure coneixement integrable a les necessitats curriculars i informatives dels alumnes. L’adquisició de competències informacionals serà clau en successives etapes formatives donada l’actual situació d’expansió de les Noves Tecnologies en tots els àmbits de la societat actual.
  3. Biblioteca com a Centre de Lectura: la Biblioteca deu donar accés a fons literaris degudament seleccionats per tal de promoure l’activitat lectora i afermar les competències lectores i comprensives dels alumnes. Prenent especial èmfasi en les assignatures de Llengua i Literatura castellana i valenciana organitzant activitats conjuntes, sense oblidar obrir i potenciar col·laboracions amb altres departaments.
  4. Biblioteca com a Centre de dinamització cultural: la Biblioteca ha de promoure la cultura en els seus diferents àmbits: mitjans escrits, audiovisuals, etc. Impulsant activitats específiques de dinamització cultural, i convertint aquest espai en referent cultural dins l’escola.

 HORARI: 

Dilluns de 12.00 a 14.00h. i de 16.00 a 19.00h.
Dimarts, Dimecres i Dijous de 10.30 a 14.00h. i de 16.00 a 19.00h.
Divendres de 10.30 a 13.30h.

Busca SophiA
Busca:

Serveis de la Biblioteca

El prèstec i devolució es podran realitzar únicament quan la persona responsable de la Biblioteca es trobe en aquesta (consultar horari).

Únicament tindran accés a prèstecs de recursos documentals l’alumnat i professorat de FLORIDA SECUNDARIA i podran agafar fins a un màxim de 3 documents durant 15 dies.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL PRÈSTEC

Quan un usuari/a necessita un llibre però no està disponible en aqueix moment a Biblioteca, pot fer una reserva perquè li’l guarden quan estiga disponible.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE LES RESERVES

Per al bon ús de les instal.lacions de Biblioteca, és imprescindible respectar unes normes mínimes de civisme.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE LES NORMES DE CIVISME

Activitats a la Biblioteca

El Club de Lectura “M’agrada llegir” de Florida Secundària és un projecte il.lussionant entre persones que comparteixen una mateixa afició: la lectura.

Ens reunim el divendres de 10.40 a 11.10h. i intercanviem opinions, sabers i experiències, a més de realitzar tota una filera d’activitats ben divertides al voltant de la lectura. Llegim llibres d’actualitat, veiem pel·lícules, escrivim contes, etc… Vols formar part del nostre CLUB? Apropa’t a Biblioteca, et donarem una fitxa como aquesta perquè pugues unir-te a nosaltres!!

Pots ampliar informació al nostre bloc

Juguem a jocs d’estratègia i que serveixen per desenvolupar la imaginació i la creativitat.

Aquesta activitat fa temps que es fa, però hem incorporat els escacs al ventall de possibilitats de jocs.
Podeu trobar:
→ Hundir la flota
→ Superpoly
→ Scattergories
→ Joc de l’abecedari
→ Risk
→ Escacs

    

Una activitat relacionada amb el dia que celebrem. A més d’una xicoteta exposició dels llibres que tenim a la biblioteca sobre el dia assenyalat.

Exemples:
⇒ A Halloween: escriure un microrelat amb tres paraules estretes d’una carabassa.

⇒ Pel dia contra la violència de gènere: marcapàgines amb eslògan contra la violència.

⇒ El dia de les dones en la ciència: jocs de taula per familiaritzar-se amb excel·lents científiques.

⇒…