En un món cada vegada més digital i interconnectat, és imprescindible recordar que les biblioteques escolars juguen un paper clau en fomentar la lectura, l’exploració intel·lectual i l’aprenentatge significatiu. Per aquest motiu la Biblioteca de Florida Secundària va estar present a la 3a Edició de la Jornada Valenciana de Bibliotecaris/àries Escolars, sota el lema “El futur és BE”.

En aquesta jornada es van poder compartir idees, experiències i bones pràctiques tant amb bibliotecaris/àries, educadors/es, professionals del sector i entusiastes de les BE.

Va estar un matí fantàstic i molt enriquidor on Gemma Lluch, Catedràtica de la Universitat de València, va fer un discurs inaugural defensant el paper de les Biblioteques Escolars; Amparo Costa, coordinadora del Grup de Treball de Biblioteques Escolars, va explicar tot el que s’està fent des del COBDCV per promoure les activitats de les Biblioteques Escolars dels Centres educatius valencians i dels seus professionals bibliotecaris; ens posàrem al dia amb l’agenda 2030 per a Biblioteques Escolars de la mà d’Alicia Sellés, consultora de biblioteques i actual vocal al Patronat de la Biblioteca Nacional d’Espanya. També coneguérem nous jocs de taula per a utilitzar als nostres patis amb l’alumnat gràcies a Carla Rubio i Carles Palanca, creadors del pòdcast i canal de YouTube “Casella d’Eixida” i finalitzàrem les ponències amb Fani Grande, escriptora i experta en comunicació, que ens va demostrar la importància de la lectura amb una dinàmica lectora.

Pensem que junts i juntes podem crear espais d’aprenentatge enriquidors que motiven els nostres estudiants a explorar, descobrir i créixer.