Després de dues setmanes d’intens treball l’alumnat de 1ESO de Florida Secundària ha tancat  el projecte El racó de la lluna. Durant aquests dies ens hem fet preguntes al voltant del nostre satèl·lit, hem après per què es produeixen les fases lunars, hem construït un tel·luri, hem llegit i composat poemes lunàtics, hem descobert refranys populars, hem après vocabulari i escoltat cançons en anglès o francès, hem creat la nostra versió del disc daurat de Sons de la Terra de Carl Sagan, hem vist la pel·lícula Figures ocultes per reflexionar sobre el paper de la dona en la ciència i ens hem entrenat com astronautes per desenvolupar totes les nostres habilitats.

La jornada de tancament ens ha servit per reprendre les preguntes que ens vam fer a l’inici i donar-hi resposta, per recopilar tot allò que hem après i alimentar la nostra curiositat amb nous interrogants –la recerca i  l’aprenentatge no acaben mai!

A més a més hem superat una sèrie de reptes on havíem de posar a prova totes les habilitats que hem treballat aquests dies: un circuit de paraules estrelades, un taller d’enginyeria per construir un coet a propulsió, un conjunt de proves d’habilitats espacials i un repte cooperatiu per sobreviure a la Lluna.

Finalment l’alumnat ha rebut el reconeixement de la NASA per les seues aportacions a la missió Artemis, amb acreditacions oficials per a totes i tots i un diploma especial per a aquelles persones que han destacat en els reptes.

Vos convidem a asomar-vos a una finestra i compartir amb nosaltres el que hem viscut aquests dies: https://padlet.com/rmiranda7/el-rac-de-la-lluna-alumnat-hv47ittyasumkbt1