El passat diumenge dia 3 de març, cinc alumnes de 3r i 4t d´ESO i la nostra professora Miriam van partir a Šiauliai, Lituània, per participar en una de les mobilitats del projecte europeu Erasmus + KA121. Concretament, visitaren el centre escolar Didzdvaris Gymnasium.

Els objectius d´aquest projecte i de la nostra acreditació Erasmus són millorar les competències acadèmiques i personals de nostre alumnat, així com augmentar la seua conscienciació mediambiental i perfeccionar les competències docents del professorat.

El programa d´activitats que van seguir es va centrar en treballar per aconseguir aquests objectius. Entre algunes de les activitats que realitzaren, visitaren el centre Steam de la ciutat de Šiauliai on van comparar L’ADN de dos espècies de marietes; una local i una invasora, participaren en un taller de Lego per construir ciutats futuristes ecològiques, van estar presents en debats sobre la prohibició de cotxes a les ciutats, assistiren a un taller pràctic i teòric sobre el reciclatge i analitzaren les distàncies que recorren molts dels productes que trobem al supermercat i la implicació que aquest fet té, així com possibles solucions. També visitaren el jardí botànic de la ciutat lituana per reflexionar sobre la importància dels insectes al medi ambient i construir el seu propi refugi per a insectes.

A més a més, van poder conèixer Lituània amb major detall de mà de la gent local; participant en un sopar internacional amb productes d’ambdós països, ballant danses tradicionals lituanes, visitant els principals llocs històrics de Šiauliai per mitjà d’un tour que va conduir el mateix alumnat lituà (entre ells la famosa Hill of Crosses), tastaren la gastronomia típica de la zona com ara el Cepelinai, el Kibinai o la Saltibarsciai, i en definitiva, gaudiren de temps d’esplai amb professorat i alumnat del centre que els va acollir.

Abans de finalitzar i gràcies a les instal·lacions de ràdio que el Didzdvaris Gymnasium té, l’alumnat de Florida Secundària que va participar va poder gravar una ressenya radiofònica sobre la seua experiència. Compartim amb vosaltres el codi QR que vos donarà accés a l’àudio.

La propera tardor ens visitarà l’alumnat lituà a Catarroja.