El dilluns un grup de 12 alumnes de 2n i 3r ESO de Florida Secundària viatjàrem a França per continuar amb el nostre intercanvi. Anàrem en avió a Lyon i en tren a Clermont-Ferrand. Allí ens esperaven les nostres famílies d’acollida. El viatge va ser llarg però va pagar la pena després de veure l’alegria que els havia fet als francesos veure’ns.
El dimarts exploràrem la ciutat de Clermont-Ferrand a través d’un joc de pistes (escape game). Desprès, cada grup pel seu compte va visitar la catedral i totes les altres places i llocs impressionants.
El dimecres ha estat un dia d’escola: hem assistit a classes amb l’alumnat francès. Són prou diferents! Desprès, ens han convidat a un esmorzar preparat per alumnat i hem participat en un taller de plàstica. Ens han explicat en què consistien l’impressionisme i el fauvisme i ens han convidat a fer amb els nostres companys francesos una pintura inspirada en el que ens havien explicat. L’objectiu era transmetre emocions utilitzant colors complementaris en llocs inesperats. De vesprada hem aprofitat per passar temps amb els nostres «partenaires» i les seues famílies. Estan siguent dies intensos i els estem aprofitant molt!

Irene, Aitana i Carmela (3rESO)