Per commemorar aquest dia, la Biblioteca de Florida Secundària ha tematitzat la planta baixa amb el manga “One Piece”. S’han creat uns “Poneglyph” especials per conéixer els llibres manga que formen part de la nostra col·lecció. També hem tingut diversos “den den mushi” i “Fruites del Diable”.

Tant professorat com l’alumnat (i fins i tot el nostre conserge) ha participat i ha pogut posar al photocall amb marxandatge d’aquest manga o amb el marxandatge que cadascú portava amb relació friki, per així crear tots els cartells de “Wanted” i acabar buscant-nos pel centre.

Hem tingut, a Harry Potter, Arale, Luffy, Usopp, Nico Robin i molts més!

A més, la nostra companya Alba ens ha recordat, amb diversos cartells informatius, per què ser friki mola! I entre tants motius podem destacar que sent friki aconseguim augmentar l’autoestima i alleujar l’estrés, ja que estem dedicant una estona per a nosaltres mateixa i ens ajuda a relaxar-nos i desconnectar del nostre dia a dia.

Què significa ser un friki?
El significat literal de friki és una cosa ‘extravagant, rara o excèntrica’. També s’usa per a definir a una ‘persona que practica desmesuradament i obsessivament una afició’. Així i tot, en parlar de manera més col·loquial, la paraula ha adquirit un sentit diferent.
Una persona que es considera «friki» està interessada en temes com la informàtica, la ciència, l’astronomia, els videojocs, els còmics, els jocs de rol, l’animació japonesa i material d’entreteniment de ciència-ficció, fantasia o terror. Per això, el terme ha passat a ser una expressió de connexió entre tots aquells gustos que s’ajusten a aquesta mena de matèries, formant una enorme comunitat.