Hui, 29 de novembre, ens sumem a les convocatòries de solidaritat amb el poble palestí. En un senzill acte ens hem reunit al pati de l’escola per llegir un manifest de suport a les víctimes i exigència d’una solución pacífica a l’actual conflicte. A més a més l’alumnat de 1r ESO ha compartit amb nosaltres unes pinzellades del projecte que han treballat a castellà sobre diaris de guerra:

“Des de l’assignatura de Castellà, l’alumnat de 1r d’ESO de Florida Secundària ha investigat la realitat de milers de víctimes de l’actual conflicte entre Israel i Palestina i els hem volgut donar veu recreant els seus diaris personals. Res és fictici: els testimonis, les històries, les vivències… són reals. Tan reals i tan terribles que estem segurs que ni la pròpia Ana Frank, qui va relatar diàriament els horrors de la segona Guerra mundial des del seu amagatall a Amsterdam, trobaria les paraules per descriure una situació com aquesta.

Els refugiats i refugiades de Palestina ens mostren infinites realitats, històries farcides de dolor i d’horror. Per això hem donat veu a Daad, Marwan, Madleen, Motasem, Karim i molts més testimonis: per fer-nos conscients de la necessitat que açò s’ature.”

Alguns alumnes han llegit fragments dels seus diaris i han compartit la resta dels treballs en un panell per a ser llegits amb deteniment. Paraules que emocionen al servei de la justícia i la pau.