L’alumnat de 2n d’ESO de Florida Secundària ha llegit a l’assignatura de Castellà El príncipe de la niebla, una obra de Carlos Ruiz Zafón amb què s’ha pogut endinsar en inquietants i sorprenents esdeveniments vinculats a un personatge sinistre que pot concedir qualsevol desig i que mai no oblida el que ha demanat a canvi.

A partir d’aquesta història, que s’origina en la fugida dels desastres de la Segona Guerra Mundial per part de la família Carver, s’han treballat diferents activitats, entre les quals s’hi trobava el disseny d’una pel·lícula basada en l’obra. Així doncs, l’alumnat, distribuït en equips, ha redissenyat l’argument de la novel·la per a un suposat film, ha pensat en actors i actrius que podrien semblar-se als personatges, ha buscat una banda sonora apropiada, ha donat un nou títol en funció dels canvis implementats i ha dissenyat un cartell per a promocionar aquesta pel·lícula basada en el llibre de Zafón.

En definitiva, llegir i treballar l’obra ha estat l’excusa per a repensar-la, canviar-la, sintetitzar i triar allò rellevant de l’argument, fer una recerca d’objectes i elements clau i emprar les noves tecnologies.