L’alumnat de 2n ESO de Florida Secundària ha estat treballant el projecte Tirem del fil: el rastre de la moda durant les últimes dues setmanes, per aprendre sobre les conseqüències socials i mediambientals de la indústria textil.

Després de conèixer els terribles efectes de la fast fashion sobre la natura i les condicions en què treballen milers de persones que fan la nostra roba (la majoria dones, molts també xiquets i xiquetes), l’alumnat reflexiona sobre la necessitat de canviar hàbits, exigir responsabilitats i pegar-li la volta a la indústria de la moda.

Què millor que l’art per denunciar i transformar allò que no ens agrada? Durant un parell de dies, cosim arpilleres col·laboratives on plasmem els nostres aprenentatges. Unides a la nostra col·laboració en la campanya Roba Neta de Setem esperem així aportar la nostra creativitat per generar reflexió  i consciència. Comptem també amb l’ajuda d’algunes mares i iaies que venen a ajudar i a unir-se a aquesta acció. Gràcies, famílies, per ser-hi sempre!