Al llarg de les últimes dues setmanes l’alumnat de 2n ESO de Florida Secundària ha estat treballant el projecte interdisciplinari “Tirem del fil: el rastre de la moda”. S’han engrescat cosa bona llegint, dialogant, fent cinefòrum, escoltant podcasts, testimonis, calculant petjades ecològiques, escrivint textos, gravant vídeos, dissenyant etiquetes, cosint… Han après molt sobre les conseqüències socials i mediambientals de la Fast fashion i han conegut vies de transformació social des del consum crític i “l’art-tivisme”. Viure-pensar-actuar és sempre el nostre full de ruta.

Aquest dijous hem tancat el projecte amb una acció artística reivindicativa. Un grup d’alumnat voluntari s’ha desplaçat l’espai junt a la cafeteria d’Universitària, on han fet costura en directe, unint les arpilleres que havien confeccionat a classe. També han aprofitat per compartir amb el públic les seues conclusions i per animar a les persones a sumar-se a la campanya Roba Neta de Setem i exigir a les marques de moda que no han signat l’Acord de Bangladesh que ho facen, per garantir unes condicions de treball digne i segur per a les persones treballadores del sector tèxtil. Si voleu col·laborar amb la campanya ací teniu tota la informació: Suma’t a l’allau de reclamacions del Rana Plaza 2024 · Ropa Limpia (robaneta.org)

Ha estat un matí molt emocionant, de compartir aprenentages, mobilitzar i col·laborar de forma solidària amb una iniciativa de transformació social. A totes les persones que s’hi han acostat- famílies, professorat, antics alumnes, estudiants… Moltes gràcies!