L’alumnat de 1r de Batxillerat de la branca de Ciències Socials de Florida Secundària ha investigat el paper de les polítiques públiques com a ferramenta per a intervindre en el mercat i mitigar els efectes negatius de les fallades inherents a l’economia de mercat.

Per a dur a terme esta anàlisi, van participar en Tallers sobre Dades Obertes i Avaluació de Polítiques Públiques organitzats per l’Observatori de Dades Obertes i Transparència de la Universitat Politècnica de València (UPV), en col·laboració amb la Càtedra Pagoda de la Universitat de València (UV) i la Càtedra de Governança de la Ciutat de València (UPV – Dades València).

Durant estes sessions, adquiriren habilitats per a realitzar cerques d’informació i utilitzar ferramentes d’anàlisis que els van permetre comprendre les decisions del sector públic i oferir explicacions fonamentades amb un enfocament crític. El propòsit d’esta iniciativa és capacitar a l’alumnat per a analitzar els desafiaments i problemes econòmics contemporanis, com ara la lluita contra la desigualtat i l’exclusió, la integració de la cultura digital, el compromís cívic en l’àmbit local i global, i el foment del consum responsable, entre altres.